In English, please
Знайшлі памылку ў тэксце?
Вылучыце яе з дапамогай мышкі і націсніце
Птушкі Беларусі

беларускія, рускія, лацінскія назвы

Драпіныя

Вялiкiя i сярэднiх памераў птушкi з моцнай, кароткай дзюбай i моцнымi нагамi. Жывуць у стэпах (таксама на палях). Гняздуюцца проста на зямлi (спецыяльна гнёздаў не будуюць). Птушаняты вывадкавыя. Ёсць палавы дымарфiзм. Самцы большыя за самак. 23 віды.

Спіс відаў

Дроп
Вельмi вялiкая, моцнага целаскладу птушка з кантрастным апярэннем. Маладыя падобныя да самкi, кантрастнае апярэнне з’яўляецца на працягу чатырох гадоў. Пад час току паказваюць белыя... далей...

Стрэпет
Самы малы з драпіных, самец узiмку падобны да самкi. У палёце добра бачна вялiкая белая пляма на крылах i чорныя махавыя першай ступенi. Голас:... далей...

* Тэксты апісанняў узяты з Палявога вызначальніка "Птушкі Еўропы". — Варшава: Навуковае выдавецтва ПНВ, 2000, пад рэдакцыяй Міхаіла Нікіфарава.